Csak igazat szabad írni
Ha nem azt írom, mit fontosnak tartok,
biztosan nem lesz soha igazam.
Hogyha leírom a megélt kudarcot,
győztessé is formálhatom magam.
Mert eddig én voltam mindig a vesztes,
ha nem is én kezdtem háborúba,
utamon számtalan kudarc keresztez;
erről kell írni újra és újra!
Gyakran és sok gond néz ki ablakomból,
a barátok nem néznek be rajta,
a magányom jó társ, sohase rombol,
nem hagy egyedül, hűséges fajta.
Ki sokat kapott, attól sokat vár,
és joggal várhat ellenfél, barát,
a tétlenség a legbűnösebb határ,
az ember tette rejti igazát.
Az életnek nemcsak színvonala van,
a minősége talán fontosabb,
nem adhatom meg a jólétnek magam,
míg köröttem a nyomor feldagad.
Engem versíráshoz rendelt az élet,
igazat írni szabad csak csupán.
Gazdátlan kutya, ki gond nélkül réved
halál előtt és születés után.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-24 06:42:30
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-24 06:42:30