Tudd meg, ki vagy
A nappalok elúsznak, és az árral
tovalibeg a sok-sok hordalék,
előtűnik, majd máris messze szárnyal
mi közelített, s tisztább lett az ég.
Minden nap emlék, és ugyanazok
kísértenek, hogy belül én vagyok.
Hogy önmagamhoz nehezebben férjek,
én vagyok belül a gondolatban,
elbujdokolva gyűrt felén a lélek
redőin, egy ajtót nyitva hagytam,
a kíváncsi bepillanthat éppen,
ha fals hangot észlel a zenében.
Ám egyre több az érzéketlen ember,
ki nem fürkészi mások bús baját,
önvédelemből érdeklődni nem mer,
elhajlik, mint a viharverte fák.
Nem várhatunk semmi mást se tőle,
irány nélkül rémes az „előre!”.
Sok pénzt csak gazdag embereknél látok,
elég pénzt kapni nekem sikerül.
Tudd meg ki vagy, s fogadd el a világot,
ezt mondom mindig magamnak belül.
Szabadságomnak ott van a határa,
ahol az igazság trónusára ül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-20 06:55:54
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-20 06:55:54