Helyzetjelentés a sztrádáról, 2000.
Láttam a tüskésdisznót,
útban a legkisebb királylányért.
Szerencséje volt,
kivágódott az útszélre.
Maradt még valami felismerhető formája.
A fekete kakason most robog át a harmadik teherautó.
Péter járt erre az előbb,
Rómából jött éppen.
Nincs, aki visszafordítsa,
az Úrnak nem volt pénze autópályadíjra.
Ott szemben a rablók
épp az imént végeztek az utazóval.
Ne nézd, már visszabújtak a bokrok mögé.
Várják az irgalmas szamaritánust.
Ülök az árokparton.
Rimbaud a cipőfűzőjét,
én legfeljebb a fülemet pengethetem.
Ma már a tépőzár a divat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.