FÉRFIKOR II
1
Csúnya játszmák, háborúk.
„Egymás érdekében”.
Kétségbe esve egyesülnek:
egyetlenné hasadt két nem.
A gyengébb sortűzzel szeret,
az erősé más stratégia:
egy végső harcra tartogatja tárát.
S hogy percenként halnia
kell? Nem nagy ügy,
nyarak képzetével vág a télnek.
Első perctől fogva tudja:
egyszer szerepet cserélnek.
Két tébolyult rendszer,
csőre töltött fegyverek.
Sarokból nézi párharcuk
egy megszülhetetlen kisgyerek.
2
Ez is csak úgy volt,
ahogy lennie kellett.
Egymásnak háttal.
Olykor egymás mellett.
Valamiképp mégis együtt,
kétszemélyes közösségben,
hol így, hol úgy, mégis másképp,
valamiképp, ahogy még nem.
És ez is csak úgy,
ahogy lennie kell.
Száműzött közelség
a vállak, a mell,
a nyelvét kiöltő
kacér szemérem.
Fáj, de a bizalmat
másoktól remélem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-17 03:58:29
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-17 03:58:29