POETICA PERENNIS
a költő nem politizál
árnyékboxol
a költői székfoglaló egy jó vers jó helyen
s a költő lelke
ha kilehelte
a költő fényt vet és árnyékot arat
átbújik Mefisztó gyűrűjén
árnyékvilágot pátyol
beéri egy-egy aprócska bókkal
taxiba nem száll
zsebébe lyuk harap
megissza napi kávéját
naivan elámul az emberi kapzsiságon
a lényegét kaméleonizáló világon
szavakat keres a léthez
s a ringben marad ameddig lehet
mondod a magadét azt hiszed fontos
nem figyelnek tehát árnyékboxolsz
nem politizálsz tehát várod az ötödik sort
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-14 10:24:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-14 10:24:57