VÁLASSZ HA TUDSZ
(egy divatjamúlt szeretetről)
válassz ha tudsz magadnak ajtót
tűfoknyit bőrre tapadót
amin belépsz ha lépni kész vagy
ha mégis várnak
ha mégis hívnak
ha lépteid még tétován s félve
béna készséggel igazodnak
amerre száz esztendeje fordulsz
s hetedíziglen megtagadnak
mert ott van mégis a mélybe ásva
s szivárvány ívén feltámadva
lényednek kényes birtoka
és milléniumok vasfoga
a szándék még ha nemes is
te félénk szóval kérsz kegyet
tán bocsánatot innen is s túlról
s maradva mégis bebocsátást
hogy eljuss oda hol mindened
értelmet nyer mert véd s örök
mert mintha hon
– nem mintahon –
olyan a választható ajtó
amelyet hogyha hív s ha nyitva
magadnak kéred aki hordta
ordas idők mezbe vert testén
mint a keresztet melleden
s kiszegezettet a kereszt
válassz ha tudsz magadnak ajtót
amin belépsz ha lépni kész vagy
ha mégis várnak
ha mégis hívnak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-11 09:06:00
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-11 09:06:00