Mennyi van hátra
Mennyi van hátra? Öt, tíz tizenöt,
ám akkorra már nyolcvanöt leszek.
A szenvedésből kevesebb a több,
értéktelen ha nincs; értékesebb.
A hosszú élet hordalékain
fennakadt ágak, lim-lom uszadék.
Már tétovábbak bennem vágyaim,
és nyomasztó, hogy közeleg a vég.
El kell tűrni, hogy ezeket tudom,
a boldogságért itt a büntetés.
Nem állhatok meg mindig félúton,
mert elsodor az örvény-feledés.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-09 15:53:17
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-09 15:53:17