Több példányban
kinyomtatnám magam,
ha még egyszer szerelmes lennék,
és osztogatnám szórólapként
a Hősök terén.
Talán még azt is elhinném
– ötvenhat éves kiállítási tárgy
a múzeumok placcán –,
hogy nem végzem szingliként
én, a múltba implantált
kis Lidocain-munkás, tanár.