GONDOLATOK A HOLDFÉNYES ÉJBEN
Holdvilágos csendes estén
egymagamban ballagok,
Holdvilágban fénylőn, szépen
ragyognak a csillagok.
Álmodozva meg - megállok
elmélkedem csendesen,
Tovatűnő ifjúságom
emlékeit keresem.
Halk, suttogó őszi szellő
átkarolja álmaim,
Hova tűntek, merre mentek,
emlkeim s vágyaim ?
Miről suttogsz vén eperfa,
emlékszel - e vissza még,
Ifjú szívvel, szerelmesen
hányszor vonultunk eléd ?
Kéz a kézben, összebújva
megpihentünk alattad,
Szerelemtől izzó szavunk
s vallomásunk hallhattad.
Elbúcsúzom ! Isten veled !
Szerelmemnek tanuja,
Fényesen süt a Holdvilág,
hív a csendes éjszaka.
Bakonyszentkirály, 1972. 01. 19.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.