még melegében
rázza ki lelkem a busz,
rajta őzszemű hajléktalan
ártatlanul lakomázik
a lélekcafatokon
hideg füstölt hús az ősz
illata hajamba, szakállába
kapaszkodik.
csak csodálom, tehát
halállal lehányt fák,
hídban fogant iskolák,
ványadt faszú szelek
Isten véletek.