A hársfasor idővel összeér
Nem magyaráztam meg a dolgokat
Hogy így, ezért, nem azért, csak úgy
Ha igen, igen, de az se baj, ha nem
Ha kinn, ha benn – ahogy alakul
Antennám minden rezdülést fogott
Nem válaszolt, csak vette a jelet
Ha a nap sütött, vagy a szél, ha fújt
Vagy épp, ha gyűltek fenn a fellegek
A dolgok végül is függetlenek
A ráhatásunk kisebb, mint csekély
Nem rajtunk múlik, hogy süt-e a nap
Folyik a folyó, honnan fúj a szél
A hársfasor idővel összeér
S jó végigmenni a lombok alatt
Ott szembe felnőtt, észrevétlenül
35 év – az idő elszaladt
Mint Kutuzov, kedvenc tábornokom
Aki tudja, hogy nem ő nyer csatát
Képzelt karosszékembe vetem
magam, és bámulom a láthatárt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holmi, 2009
Feltöltés ideje: 2011-05-01 11:19:51
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-01 11:19:51