Valóságos reggel
A kreatív írás tanfolyam?
– túl messze van.
Vagy inkább túl korán?
Fel kéne kelned, Oblomov,
ne az ágyból kiabáld, hogy
íráshoz, térdre, süvölvények!
Téged is megírt valaki, milyen
hősöket ajánlasz – nekik?
Tőlem jöhetnek plakát-
kampányban fázó aktivisták,
törött tükörben borotválkozók,
zsebmetszők, jegyszedők,
izompacsirták, ejtőernyősök,
fejvadászok, pecsétőrök,
vendégek és vendéglősök,
szomszédok, terapeuták,
még élő portársaink az urna-
temető mellől. Mindenki jöhet.
De előbb kérdezek. Van-e
védőszentjük a gyilkosoknak?
Találkozhatunk-e egyszer
földben fehérlő csontjainkkal?
Ha annyian szomjaznak,
miért nem klónozzák a vizet?
Hányan férnek el egy gömb csúcsain?
Mért nincs az életnek is minisztere?
Ha nem kapok választ, esküszöm,
megtizedellek benneteket.
Szerencsétek, hogy már
csak kilencen maradtatok.
Valaki megelőzött volna?
Legyetek kreatívak, karitatívak,
én visszafekszem, de egyszer
felfűt a kávé, s visszatérek.
Addig írjatok, amíg
a takaróm nyújtózkodik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kortárs, 2010. 7-8.
Feltöltés ideje: 2011-04-18 23:18:26
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-18 23:18:26