Ha az ősz jön
Ma már csak emlékeket farigcsálok.
Szívemben kristály-időnyi lét lüktet
a visszaszámlálók s tapadó csápok
közt. Fogjuk egymást, nem eresztjük el.
Hogy kezdődött s hogy végződik sorsunk
veled s velem, akárcsak a lélegzet
félévszázadán szépen megosztozunk.
Csak az a pillanat, az lesz nehezebb.
Gyönyör s fájdalom volt elég, a kínból
oszloperdők kopjafáit őrzöm
s a bolond éjszakákat, amíg volt.
Nyiladozó húsvirágát a szépnek
csillagsuhogtató vad szenvedélyben
magamra faragom, ha majd az ősz jön.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-16 13:10:26
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-16 13:10:26