Öreg-járat(jav)
Kinn ül a gangon. Tavaly múlt hatvanhárom.
Ebből még az sem látszik, hogy öreg lenne,
a valódi kép belülre van elrejtve.
Halkan köszön, ülj le mellém, tessék Gábor,
rám se néz, figyeli a féllábú Józsit,
mily ügyesen fordul. Kerekesszékes
a ház előtt. Aki még csak negyven éves.
Igen, ez az öregsége a valódibb,
aki nem lakik benn semmiféle házban,
ami csak falak, csak tapogatni lehet.
Az öregség más. Az bűn, lelkiismeret,
mivel kitömködte azt a hatvanhármat,
ahova belenyelheti a könnyeket.
Lehetnék negyven is- sóhajt. De nem lehet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-07 19:19:17
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-07 19:19:17