Boldogabb ének kellene
Istenem, boldogabb ének kellene,
csak a hangommal, nem szükséges zene,
nyár van, kitárhassam az ablakot is,
mint a szívemet, hadd teljen be vele
aki nem ismer, de tudni szeretné,
ki dalolgat egyszál maga hiába,
nem mérve, ki hallgatja egyáltalán,
ki dúdolgat bele az éjszakába.
Istenem, boldogabb ének kellene,
amitől sokkal vidámabb lehetnék,
nem szorítana a mindennapi gond,
röpködnének, mint gondolat, a fecskék,
s nem lenne minden feltételes módban,
látnám, mennyire érdemes még élni,
addig, mint a fösvény az adományát
az élet, éveit is visszakéri.
Csak fülével hall, akinek szíve nincs.
Csapás előtt mindig vidám az ember,
de a szerencsét gond előzi meg,
boldogság nincsen, csak lesz vagy volt egyszer.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-07 11:01:00
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-07 11:01:00