hajnali dal
Szokványos vatta-szürke hajnal.
Isten kibomló hajjal
kémlel az ég még üres gangján.
Jókor van jó helyen,
végigfut a téren, a kerteken.
Hanyag, mint mindig
és szertelen.
Sarkig tárja szobánk ablakát,
hogy a mi szemünkön át
bámulhassa az utca
mindkét oldalát:
a felsikált
betonplaccot,
felgyűlt avart, mely rejteget
emberi vágyakat, oszló
kisállat-tetemet,
meg réges-régen elveszett
tárgyakat: tűt, cérnát, és
ollószárakat.
Ezekkel férceli
a felszakadt eget,
de hagyni fog néhány
rést-lyukat-heget:
legyen hol átcsorgatnia
később a napfényt,
a legzamatosabb
narancslevet.
Aztán megáll, és
némán elmereng: üres udvarokon,
a temetőhegyen.
Tudja, hogy menni kell,
bár maradna még,
sírjon inkább kicsit,
vagy legyen kék az ég?
Átlép a fák felett,
nem néz vissza,
nem integet.
Lábnyoma
nincs neki.
Csend üli
a harmatos
füveket.
Talán verset írni ment?
Meglehet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-06 23:05:37
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-06 23:05:37