Lefe-lefe lefetye,
de jó a friss tejecske!
Ha még húst is kaphatok,
de mennyei falatok!
Irigyek is ezért rám
a kóborló nagy macskák,
ám ők fára mászhatnak,
nekem marad a dunyha.
Csereberét nem játszom,
ahogy van, az úgy van jól;
kint tombol a március,
megyek s egyet szundítok.