Cigaretta-sirató
Letettem rég a cigarettát
s az egészségtelen étkeket.
Öregségemre józan lettem
és nem-gyógyítható nagybeteg.
Nem serceg már szikráit szórva
ujjam között a kis rudacska,
becsapom vele a világot,
nem az életet hagytam abba,
csak az életem egyik részét,
mely negyven évnél tovább tartott.
Nem kell ezért őt elsiratni.
Befejeztem vele a harcot.
Mert harc volt az, mint a szerelem,
itt hagyott végleg, nem sokára
elmegyek én is, s fent az égben
rágyújtok egy cigarettára.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-05 05:35:06
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-05 05:35:06