Anakronisztikus
Szonettet írni biztos nem csekélység,
de mégis bátran nekivághatok,
egyszerre látszik tengerrel a kékség,
s az éji éggel fenn a csillagok.
Ha jambusokkal pattan napvilágra,
határozottan, szökkenőn a vers,
valószínű, hogy szonett lesz a drága,
ha végső formát nyer, mit énekelsz.
Szonettet írni így is bátor tettet
kíván az írás, mert ez csak a kezdet,
ha befejezted, jó messzire fuss,
mert jönnek majd a diplomás ítészek,
utánuk feldúlt lesz a költő-fészek,
kimondják: ez anakronisztikus!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-24 06:27:07
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-24 06:27:07