A leghosszabb élet is rövid
Még tart az élet, dúl a háború,
föl és alá futkosunk lihegve,
szerelmesek vagy megcsaltak vagyunk.
Így szól, akinek lenne kedve
tovább is élni, mint a kiszabott
és legvégsőbbnek megjelölt idő;
"hadd nőjön fel a dédunoka is,
és várjon rám a lombos temető!"
Viharszárnyon repül el az élet,
viharszárnyakon, mint egy falevél,
a túlerővel hiába csapkod,
nem oda indult, ahol földet ér.
Körülkárogják azt majd a varjak,
ki nagyra vágyva toronyba mászik,
végzetessé válhat majd a tette
annak is, ki csak egyszer hibázik.
Kéretlenül ne adj tanácsokat,
egy bölcs embert az úgysem érdekel,
akin segíthetnél ezzel, csupán
a balga, de az nem fogadja el.
Az érvényesülés akadálya
legfőképp a meggyőződés lehet.
Még a leghosszabb élet is rövid,
és nem nyújthatja meg a képzelet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-20 08:08:40
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-20 08:08:40