Halvány, sápadt bőrön át
hálósan kéklő érfolyam.
Fájón ívbe ránduló hát,
tasakból csorgó vérfolyam.
Zöld csempe megrepedt,
peregve málló vakolat.
Szem ijedten tágra meredt,
valahol nyitják a csapokat.
Több száz watt lámpa világít,
egy tű a húsba reccsent.
Lassan már semmi se számít,
felölel a néma csend…