TALÁN A VÁROS
1.
mint sodronyon légballon-gyerek
lebegek tű-tundra, földbe
vert erdő felett
mintha a kékbe kilőve: lököd
el magától a város. összeomlott
négyszög volt a rejtek vagy hajlék
utcák neve vér-alkonyokba
tátog. vajon
a horda
hall még?
2.
a bőrt
feszesre húzom
testemen reggelente
ló-szemből ivó legyekként
sereglenek agyamra álmok:
hogy visszaránt a sodrony
egyszer. s az ágyon ülve
nevetgélsz simogatsz
míg hat
a vegyszer
s magába épít
a távoli város.
(házak
boszorkány-körökben
a fekete árnyalatai
repedések az örökben
egy ember álmától nehéz
a táj, fejem felett fekete és kék
egymásba
löttyen)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.