Közös ismerős
Egyszer megkérdezte tőlem, vagy az Isten,
vagy az elmúlás miatti félelem;
most akkor Hiszed-e hogy van Isten?
- Nem tudom eldönteni ennyi információból,
aki ennyiből dönt, az nem tudhatja biztosan,
nem mondhat biztos igazat.
Aztán, persze hogy hiszek,
mondtam magamnak,
csak azt nem tudtam Hitből,
vagy félelemből mondtam.
Ismerem magam nagyon,
de nem egészen.
Akkor nagyon megijedtem.
Lehet, hogy meghalt az Isten,
akkor én is halott vagyok,
ahogy Nietzsche, Freud, Darwin mély kabbalákból
számolták ki talán,
onnantól hogyan lehetne feléleszteni,
arra kormányoztam filozófiám,
amit anyahajónak hiszek,
csak attól félek, hogy
vízbe hullott falevél
valójában.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-24 09:45:13
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-24 09:45:13