Ez a világ
Özönlik rád a fény, ezt írtad,
s a csont-emésztő fagy hoz lázba.
Hozsannázd a tavaszi záport -
azért figyelj a pocsolyákra!
A jó szó néha kibírhatatlan.
Nehéz nem hinni, hogy szeretnek.
Nem pusztulsz el, hiába minden,
a törpék bárhogy igyekeznek.
Ez a világ a te világod,
bár úgy tűnik, hogy ellened van.
A sebek úgy is begyógyulnak,
s akkor az lesz kibírhatatlan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2011-01-20 13:50:50
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-20 13:50:50