A senki másé
Áldott légy álnok nyugalom,
mert bűnöm elhallgathatom,
s meglágyul nyakamon a kés,
zavarba jön a szenvedés -
tanácstalanul kong a vád,
elsompolyog a félsz tovább,
s mint kellemetlen léghuzat,
rossz emlék, hamis tudat -
illan a sunyi félelem -
és most már nem csak képzelem,
hogy egyszer belém költözött
az eredendő bűn mögött
a senki másé, az enyém:
az elhallgatott költemény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-15 16:59:20
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-15 16:59:20