Tükör vagy
(Monofár Livhez)
1.
Nagyon szép vagy s kicsit csúnya
mindenektől térő átlag
elszabadul beléd bújva
rejtelme a nagyvilágnak
tettre kész ki mindig tétlen
könny áztatta tiszta mosoly
legmázlistább szerencsétlen -
magad mellett tiltakozol!
Meg nem értett értelmiség
tökéletes örök hiba
forró kéjjel bélelt misék
hajnalodó alkony-lila
nevettető komor bánat
meztelen nő nagykabátban
betöretlen háziállat -
földig bénult rakoncátlan!
Holnap történt múló jelen
fénybe szürkült égő árnyék
megbolondult bölcs szerelem
életvidám halál-játék.
2.
Kicsit rossz vagy s nagyon a jó
különleges semmi extra
bódult ésszel fölfogható
mindennapos árva pesztra
szeretet vagy s túlzó kétely
ártatlanul egyke bűnbak
lyukas lélek pontos jével -
bonyolultan egyszerű vagy!
Fáradt pillán játszó fittség
vizek mélyén gyúló szikra
hátráltató nagy segítség
néma percek búgó titka
hazajáró kósza vendég
megálmodott igaz mese
istenverte gyilkos szentség -
ellenkeződ szerelmese!
Tükör vagy. A világ mása.
Látlak téged s magam benned.
Legyen orrod füled zárva
s ne nézz - így kell észrevenned.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-08 20:58:58
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-08 20:58:58