Varázstükör
(Borotválkozás közben)
Már megint követsz. Arcomra formál
tükrömön a fény és az árnyék.
Összetörtebb vagy a megszokottnál,
mintha csak a jövőmbe látnék.
S beléd. Jobban, mint magamba, hisz a
múltban hányszor szemrevettelek.
Ma már inkább te nézel rám vissza,
mint egy élő lelkiismeret.
Te jó vagy. Tudom. Sokkal jobb nálam.
Ráncaimat én feszítem rád,
hogy viseld a kort. Meg se sajnállak.
Láss, mint én. Saját szememen át.
Hunyorogj csak, te kristálymosolyú.
Léted létemhez kötött. Ne félj,
ha elemészt egyszer majd a sorsunk,
tégy úgy, mintha nem is ismernél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-04 22:32:55
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-06 22:46:16