Keresd a szépet
Keresd a szépet, lelkét óvd a jónak,
ne hagyd, hogy ettől visszafogjon más.
Vészharang öble légy minden jajszónak,
templomi ima és feloldozás.
Közel a vég, mondják, vezekelni kell.
Bűnben élünk és senkit nem zavar,
hogy rossz a világ s mocsokban múlik el.
S hazug az, akinek igaza van.
Igéző fényjel, káprázat, mentség ez,
vagy szűkülő hurok a nyak körül,
mielőtt a sors veled is végez.
Szeresd a szépet, lelkét óvd a jónak.
Szólj vissza rájuk, mert hozzád szólnak,
s hagyd a hited nekünk itt örökül.
(2011 január 03)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-03 23:35:08
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-06 14:09:40