Könnyebb lenne
Mert könnyebb lenne nem is hinni
semmiben, mit éget a nap,
vagy teljesen fenékig inni,
ha eléd tették a poharat.
Attól nem leszel boldogabb,
ha elmerengsz a boldogságon -,
langy eső mossa a nyakad,
nehogy a mámor fejedbe szálljon.
S hogy a hivatal rád találjon,
ne mássz elő a mesékből!
Ne erőltesd, hogy jobban fájjon,
ami gyógyul a napsütéstől!
Ne gondolkozz, hogy mi végből
zúdul rád csőstül a baj!
A hínár ugyanolyan tőről
issza a vizet, mint tavaly.
S hogyha a jó szó megzavar,
nyugodj meg, nem vagy ideges!!
Elmúlik az is mihamar -,
a lelked nem felesleges.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-08 08:33:20
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-08 08:33:20