Rajtad kívül senki nincs
Emésztett oktalan futkosás,
mint bogarat a virágcserépben -,
hajtottak gyávák, ostobák,
s övék az érdem.
Engem simulni nem tanított
apám, se senki,
ha lesz időm, majd így fogok
megöregedni.
A nyugtalanság nem ruhám,
csak így születtem,
az ember vérrel és romokkal
fogadott engem.
Kételyek hátán elinalt
az ifjúságom,
nyugalmam lesz majd egyszer
elmúlásom.
Neked, bátyám, elmondtam ezt,
és ismered már,
hangot erőtlen suttogásomnak
te adtál.
A lehetőségek elszeleltek,
nincs bennük részem,
szigorú esőkkel nevelted
késett vetésem.
Egymás mellett az emberek
kövek a parton;
most rajtad kívül senki nincs,
ki számon tartson.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek, Tudósítás a Kis utcából, Kővirágok (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-05 10:39:18
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-05 10:39:18