Balladás
Miért is vagyok olyan árva,
segítőkkel körülzárva?
Miért is vagyok olyan gyenge,
az erősek közé esve?
Miért is vagyok olyan gyáva,
bátrak sorába beállva?
Anyám, miért is szültél engem
örömre-szánt szerelemben?
Miért is vagyok olyan árva,
három milliárdszor árva?
Tengerfenék az életem,
nem lehet nem-bírni nekem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek, Tudósítás a Kis utcából, Kővirágok (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-05 09:50:28
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-05 09:50:28