a lift
s akkor a liftből kiszáll a nő
a folyosó tompa fénye
halványítja ugyan a kontúrokat
de idomait gyakorlott szemem
nyomban föltérképezi
szemérmetlenül utána fordulok
a látvány több mint gusztusos…
a nyitott liftajtó várja
hogy beszálljak – csalódott
vagyok: észre sem vett –
a karcsú test figyelme
a névtáblákra összpontosul
lépte lassul
a földszintet jelző gombot nyomom
az ajtó záródik
de még látom hogy a folyosó végén megáll
haját s ruháján a dekoltázst
igazítja – és bekopog hozzám…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Műút, 2009
Kötetben: Anyagfáradtság (Budapest, 2010)
Kiadó: Hungarovox Kiadó
Feltöltés ideje: 2010-11-20 13:24:28
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-20 13:24:28