Csak azért
Csak azért, mert elvetemedtem,
mert engedély nélkül szerettem,
és butaságokon nevettem -,
a közvélemény alá estem.
Amiért a szellem csatangol,
a vágyak nem születnek vasból!
Lihegve bújik ki a Nagy Kor
a tutyimutyi pillanatból.
Korán elvetél a szándék,
hogy hatalmával összejátsszék;
megkaparintott ajándék -,
ölni nem késő talán még?
Gondolatnak gond a vetése;
rá kell bízni a napsütésre.
Acél köcében jár a béke
katonákkal a bevetésre.
Csak azért, mert tudom, utánam
megvalósulhatna a vágyam -,
kibogoznak vigyázva, lágyan,
egy istentelen éjszakában.
Bűneimet szívükbe rejtik,
a tisztaságom elfelejtik,
s lekísérnek csendben a kertig,
hogy kit és hova, nem is sejtik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek, Tudósítás a Kis utcából, Kővirágok (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-10-19 07:37:21
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-19 07:37:21