Ha egyszer én a
fegyverem magamhoz veszem,
mint a szolga, szolgálom a
forradalmat, elődeink ingani kényszerült,
mocsári talajos szép álmait,
és a magam andalító, de
egyben cellák ostoba láz-szagával terhelt
eszméim: "Rendre keljen őfelsége,
s mint a hajnal kakasa,
úgy vigye mesterin ez ország nesztelenkedését
igazi dalba!"