A szőke ciklon
Az égből szállt le, mint a hurrikán
Az autó már romokban hever
Mert nem fizettek jól a balladák
Vágjunk bele, mondta, kalandra fel
Valahol egy Buddha ott lapul
Valakinél egy doboz tetején
Nem szokásos póz – előredől
Egyszer szól még róla költemény
Az agyag Buddha gyémántot takar
Gazdagságot őriz a szobor
Összetöri majd az a merész
Aki érte kockáztat és lohol
Hermesz Triszmegisztosz így beszél:
Ami nem örök az nem igaz
De hát az élet csak múló szeszély
S a kalandvágyó elme mind pimasz
És ez a pimaszság élteti
E nélkül az emberiség kihal
A bátor a létben úgy fickándozik
Mint folyóban, tengerben a hal
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-11 23:03:06
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-13 00:23:31