Anyám
Riadt szemével engem keres
valahol, Debrecenből -
lesi minden mozdulatom,
amíg a sír fölé dől.
Rég kiszáradt tófenék -
arcán rögök hevernek.
A Hold nem látja már magát
benne rútnak, se szebbnek.
Haján forgószél piheg -
fehér nyírfaerdő -
hegyeket tart a homloka,
és mégis mily esendő.
1983
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-10-02 15:25:37
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-02 15:25:37