Állatfrizurák hölgyeknek jav.
Csak tessék, tessék, Hölgyeim, lássanak csodát,
állatkertté változtatott dús hajkoronát!
Jópofák a lópofák, víg elefántfülek,
fejtetőre penderül az állatlendület!
Hajszál híján versenyre kel hetyke spániel
a zergelánnyal, de rájuk torzon-borz ügyel,
fonat-ágyon a jólfésült medve heverész,
míg varacskos hajmalac szőr-dagonyába vész.
Orrszarvú ül nóziján, vagy mélabús zsiráf
hattyúnyakon bólogat: de nyakas a világ…
Nyúl arcán a rémület, ha rókanyomra lel,
egyik frizuráról – hopp – másikra ugrik el.
Hamvas bőrhöz jól illik a fekete bivaly!
(Mint vájtfülű hegedűshöz kint az utcazaj)
Hölgyek, most válasszanak, kihez mi áll közel?
Jellemükhöz milyen fejdíszt gondolnának el?
Kegyed orrát úgy fennhordja, talán a zsiráf,
vagy Önnek, bájos Asszonyom, a barnamedve áll
legjobban (olyan lomha...), és ha nem sérteném,
kamaszlányának leginkább lenge lósörény...
Csak ma olcsó, máris kezdjük, bontsa ki haját.
Itt a tükör: mily állatnak képzeli magát?
Reklámáron vállalom, kezet rá, mancsra mancs,
ha férjének is készülhet egy szarvasagancs…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-30 00:44:26
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-30 00:44:26