Hallgatom
Hűvös ez a szeptember.
Lassan előbújnak
vatelinnal bélelt kabátok,
vastagtalpú bakancsokra
masnit köt a vénasszonyok nyara
... de még egy tücsök ciripel.
Talán túl sokat henyélt
s a hízott hangjegyek szürke ólma
bevonta hártyaszárnya tövét
míg nyáron hegedűjét
arató hangyák oltárán áldozta,
őt észre sem vették
mert csak én hallgatom
ahogy magának húzza.
A szomszéd kocsmából kiszűrődő
csörömpölés néha megzavar,
bezárom hát ablakom,
de monoton hangját így is hallom
..vagy csak dobhártyámon dobol
a klaviatúra ezeregylábú
mutáns rovara ..
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-13 09:27:11
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-13 09:27:11