Ősz (javított)
Kert, nyár vége fele, gazda a kertben
megidézi a Gazdát. Lepkék násza
a napfátyolra himezve a ritmus –
zöldben a fűvágás is még feladat –
de a fémeszköz munkára alig jó –
künn maradott; az eső, harmat tette:
olló, és fűnyíró éle is rozsdás,
hosszú a fű, motoros vágó kéne –
ám ahogy én tudom: rozsdás lenne az
úgy, amiként itt minden rozsdáll, szétmart,
s hullik a barnult pikkely – fém valaha –
és már alig emlékeztet a fémre;
földre zuhannak a nyárdiszek mind-mind:
rossz Gazdája… avagy: akar valamit.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-03 14:44:42
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-03 14:44:42