Seres László
Minden a régi...
Ha a szemem lehunyom,
minden a régi,
amit bezár
s foglyaként őriz
az emlékezet.
Köröttem hamvába
dőlhet a világ
nekem így marad meg mind.
Dühöngj csak lakópark,
plázaorkán, aqvasikló
toronyház, kristályég,
roncsderbin kicsorbult táj.
Ígérhetsz szép, új jövőt,
nem érdekel.
A megcsapolt múlt nekem
értéktelen felszín.
Ha lehunyom a szemem,
ott a liget, a tó,
a pad, ahol vártál,
ahol öleltelek.
Vakká váltan ma is
vonzza a lelkem
az utca, a tér, a ház,
benne te, meg anyám
életre szépült vágyban
reménytelenül,
mert ki kell nyitni szemem,
akkor is ha fáj
félek nélküled,
ha ott állok majd újra
magamban...
egyes
egyedül..
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-01 18:56:07 Utolsó módosítás ideje: 2010-09-16 10:50:44
|
|
|