huszonöt. orvos
huszonöt év kellett, hogy rájöjjek:
hogy minden egyenes görbe.
majd további kettő, hogy megértsem,
a görbéből nem lehet egyenes.
hogy nem lehet kiegyenesíteni magyarán.
azóta kevesebb kétellyel
nézek a tükörbe,
hogy utolsó tévhitemet
is legyőztem:
hogy az egyenes görbe.
mert rá kellet jönnöm,
hogy nem lehet az.
mert az egyenes egyenes,
a görbe meg görbe.
valódi fogódzót veszítek így,
nem középiskolás fokon remélem,
hogyha másért nem,
ezért volt érdemes tanulni.
ezért a tévhitért:
hogy az egyenes görbe.
vagyis, hogy egyenes.
ha felnövök orvos leszek,
mások légvárait kiszúró.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-18 17:59:36
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-18 18:05:50