A sómaszk visszanéz
A sómaszk visszanéz
„A szél az arcodon ha sót talál, nem kérdi,
honnan. A tenger és a könny egylényegű”
Miklya Zsolt
Sót találni a recepciónál
hatalmas rózsaszín sókristályt
megnyalni aztán kiinni a kancsót
ízlelni sót az arcon tengerre gondolni
kihajózni a nyílt vízre nem nézni hátra
elrúgni a csónakot rúgni partot medret
érezni az áttetsző sókristályokat
ahogy kérget képeznek az arcon
maszkká sűrűsödnek öntartó anyaggá
figyelni a tengert vízszint már a tüdőig
kicsap a partra megkapaszkodik a parti
fövenybe – a lélek hullámtermészetű –
tengermosta arc – a sómaszk visszanéz
a lélek megmártózni elmerül – tört üveg-
mozaikjai hullámcsapdában rángó fényjelek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-17 19:38:49
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-17 19:38:49