Újrakezd
Tavasszal újrakezdem.
Múltamat szélnek eresztem,
amibe eddig belekezdtem,
télvégig berekesztem.
Szekrényembe régen beszáradt
régi holmijaim közül párat
új bőröndömbe zsúfolok,
alig kap helyet egy-két szép dolog.
Talán nem is az esztétika
hiánya a szépséghiba,
talán, vagy ki tudja most még,
ki lesz a mostoha szomszéd.
Az újévi fogadalmak
berozsdáltak, kitakartak,
és csak a közelgő kikelet
tágítja zöldre a teret.
Elfogynak a mínusz fokok,
rácsaimból kiolvadok,
döntést viszek, döntést hozok,
meg nem alkuszok,
megalkuszok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.