Leoldja töltényövét
a holtak derekáról,
mellé teszi a fegyvert
Holdra, csillagokra
s emlék lesz, ami történt
túl hetedhét határon.
Élt, küzdött, vesztett és nyert,
hisz ez az ember dolga.
Álmodott az öröklét-
ről, halhatatlanságról,
közben halálra rettent,
mintha nem is volna.