LEVÉL
LEVÉL
Jobb, ha a könyveid és gondolatok
nélkül érkezel. Itt más a szél,
a hullámok sodorta fényben még
a gyűrű is zavar matt vésetével.
A lomb árnyékában beszélgetéseink
a csöndön át vezetnek hallgatásig,
felismered a téma vázlatát az első
alkalommal hallgatott nyitányban.
Ha még ennél is lassúbb délutánra vágysz,
a sétával az állomás felé kerülsz,
nézed, a kártyaasztalon az ujjak
zsíros pénzt, lapot cserélnek. Arról,
hogy esténként a szilvafák avagy
elforgó csillagkép alatt ülünk, nem írok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A kert, a város és a tenger (Budapest, 1991)
Kiadó: Cserépfalvi