Leszállt az est.
Rest varangy mászik a fűben,
már ugrani is lusta,
amott egy elkésett
katica búvik a levél alá,
fedelet keres.
Készülődik az éj.
Nyugalom van.
A szürkeség lassan elfolyik,
mint egy zacskó tej,
helyette sötét árnyak jönnek,
egyre feketébbek és
körém gyűlnek.