Fehér félelem forgat
élettengelyen,
vonalat húz a kéz
szemöldök felett.
Süllyed a szem,
elmerülnek az álmok,
kreppapír-bőr szakad,
galacsin-lélek
dobol szívkamrában.
Sejtek falatoznak
madárcsontú anyámon.
Ne hagyjátok,
hogy széttépjem:
nagymama ezüstfekete
rózsafüzérét.