Sárga rongy testembe,
ÉLET kezedet beletörlöd,
S a sok mocsokkal mi kezedhez tapad,
Szövetszálaimat megtöltöd.
Mindaddig tapad a mocsok,
Míg a nagy égi mosógépnél
Azt nem mondja valaki: "Mosok!"
Patyolat tisztán újra kezdem életem,
S reménykedem,
Frissen sült kenyérre raknak vagy kalácsra,
S többé nem használnak másra.