Bolond
akár embert is ölök
mondja
olyan nyugodt hangon
mint amilyen nyugodt hangon
mondjuk útba igazítok bárkit
ránca se rezdül
ahogy meséli élete állomásait
az intézetet
a börtönt
a balhékat
szüleit nem ismeri
nincs senkije
csak a haverok a sittről
egyedül jár
kukázik
hogy a bor és a cigi meglegyen
kaja is mindig akad
igaz néha szaga van
a nők nem érdeklik
nem dolgozott soha
és nem is fog
amije van az elfér egy szatyorban
ha bepiál
néha üvölt
veri a fejét az ökleit a betonba
ilyenkor szedálják pár napig
és béke van
tegezi az orvosakat
a zsarukat
a mentősöket
mindenkit
amikor találkozunk lenyúl
ha adok pár százast megölel
elátkoz ha nem
olyankor habzik a szája
ha egy gyereket sírni lát
ő is sír
imádja a zenét
az állatokat
sokat hazudik
és engem úgy hív néha: Apám
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.