Jób lázadása
"Nem voltam gondtalan,
nem leltem békére,
sem nyugalomra,
mégis nyugtalanság jön."
(Jób k. 3.r.)
Vesszen az a nap, melyen megszülettem,
s megzendült az ég: Fiú fogantatott!
Kínok közt felzokogva mondtál hála
imát Anyám, mikor gyolcsba raktak ott.
Mért nem maradtam a sötétség foglya,
mért látta meg a szemem a hajnalpírt.
Miért vajúdott őserőd a lázban,
Mért szórtad körém csillagvirágaid.
Nyomorra szültél Anyám és minden bűnt
elátkozott tudatra ébredt agyam.
Mért hagytad, hogy óvó méhed kelyhéből
e földi pokolra kiszakítsanak.
Mért nem haltam meg, mikor azt akartad,
hogy erős legyen büszke magzatod.
Belém csókoltad a hit tiszta fényét,
mikor Istenhez emelt fel két karod.
Most álmom csendjében fürösztenélek,
fejem gondtalan sírodra hajtanám,
megkísértést sosem látott gyermekként
fognád a kezem s vezetnél jó Anyám.
Mert nyomorultnak engedi csak az Úr,
hogy a bűnök között vakon is lásson,
őrizze megkeseredett szívében
az életet és az igazságot.
(2009 XII 21)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.